torstai 1. joulukuuta 2016

261# Luukku 1

Kuinka treenata talvella?

Kuinka monella esiintyy talven aikana ongelmia ja laiskuutta treenatessa? Ulkona on kylmä, liukasta tai märkää eikä ulos huvita mennä. Ruohokentät uivat ja sorakenttä on liukas ja kunto tippuu talven aikana. Kuulostaako tutulta? Minulle se kuulostaa hyvin hyvin tutulta. Varsinkin pienen sorakentän ja käyttökelvottoman nurmikentän kanssa eläminen on raskasta talvisin. Nyt on aika jakaa vinkkejä miten minä innostan itseäni treenaamaan talvisin ja pakottamaan itseni ulos!

1. Peltoilu
Pellolla ratsastaminen talvisinkin onnistuu niin sänki- kuin käännetylläkin pellolla jos on vain lunta. Sänkipeltoon luntakaan ei tarvita kamalasti. Jos on paljon lunta voi pellolla meneminen tuntua raskaalta, mutta se tekee hyvää lihaksille ja mielelle. Kaikkein hauskinta on mennä hankilaukkaa niin lujaa kuin jaksaa. Tai miksei lännenratsastukseen painottuvilla hevosilla voisi harjoitella hyvin liukupysähdyksiä?

2. Salin vuokraus
Muutaman harrastajan kanssa on hyvä vuokrata sali tai vaikka tila jostain suuremmasta lemmikkieläin ketjusta, josta löytyy koirille tokoalue tai vastaava. Yhdessä vuokraamisesta ei tule suuria kuluja yhdelle henkilölle ja onhan se hurjasti hauskempaa! Tällä tavalla treenaus saadaan maksimoitua kun pohja ja lämpötila ovat kunnossa.

Throw back talveen 2015 kun luntakin oli jo kiitettävästi.

3. Maastolenkit
Talvella on hurjan hauska läheä maastolenkeille! Jos vaan ilmat antavat myötä kannattaa lähteä vaeltamaan pitkä maastolenkki täynnä vauhtia ja vaaroja! Etsikää maastoesteitä, laukatkaa hangessa tai nauttikaa yksinkertaisesti pakkasen täytteisestä ilmasta. Tämä tekee hyvää vaihtelua normaaliin treenaamiseen varsinkin talvisin.