Talli


Talli perustettiin saunarakennukseen kesällä 2012, mutta siirtyi lopullisesti sisätiloihin kesän 2016 jälkeen. Talli sijaitsee Satakunnassa (Länsi-Suomi), tarkemmin Porissa. Olemme SaKeRan jäsentalli. Lisää tallin historiasta voit lukea täältä.

Kentät


Tallilla on kaksi kenttää: nurmikenttä ja irtosorakenttä. Irtosorakenttä on käytössä lähes milloin tahansa, lukuunottamatta aikoja jolloin  siinä ei ole tilaa ratsastaa. Aktiivsimmillaan irtosora on käytössä syksystä kevääseen. Märällä irtosorakentällä on turvallinen hypätäkkin. Irtosorakentällä hoidetaan ratsastukset kun on nurmikenttä märkä, sillä nurmikentän kuntoa vaalitaan tarkasti. Suurimmaksi osaksi nurmikenttä on siis käytettävänä kesäisin. Talvella nurmikentällä voi mennä kunhan se on lumipeitteen peitossa. Talvisin pyrimme vuokramaan liikuntasalin, jolloin ratsastaminen tapahtuu salissa ja vaihtelevasti eri kentillä. Salin koko ja sijainti vaihtelee riippuen siitä minkä salin saamme vuokrattua. 2015, 2017-2019 talvina meillä on ollut salivuorot.

Maastot


 

Lähimaastot löytyvät heti pihasta lähdettäessä talonviereistä soratietä pitkin. Lähimaastoista löytyy on pari hyvää soratiereittiä, myös räpiköintiä ja kiipeilyä löytyy ihan lähimetsästä. Ratsastettavia peltoja löytyy myös. Talllimme viereinen pelto on mahdollinen ratsastuspaikka syksystä aina kevääseen asti. Muut pellot käännetään ennen talvea, mutta niilläkin voi ratsastaa kun ne ovat vielä sängellä. Lähin uittopaikka löytyy lyhyen ajomatkan päästä tallilta. Se sijaitsee Kokemäenjoen rannan tyngillä. Uittopaikkoja löytyy myös pidemmältä Mäntyluodosta ja Yyteristä, sekä Reposaaresta.

Pidemmällä olevia maastoja löytyy aina pyöräilymatkan päästä kuten Kirjurinluodon lenkkipoluilta. Siellä on sorateitä, metsäpolkuja, niittypeltoja ja kaikenlaisia muunlaisia mukavia maastoja. Myös sieltä puolin löytyy maastoesteitä. Ajomatkan päässä oleva Porin metsä on yksi otollinen maastoilupaikka ympärivuoden.


Harrastusmuodot


Pyrimme toteuttamaan monipuolisesti eri harrastemuotoja ratsujeni kanssa. Kaikkein yleisin painote on klassinenratsastus, johon kuuluu niin este-, koulu- kuin maastoratsastuskin (myös kenttäratsastus) Kilpailemme klassisissa lajeissa aktiivisesti ja harjoitamme tätä jokapäiväisesti. Kaikki tallimme hevoset ovat koulutettu klassiseenratsastukseen oman potentiaalinsa mukaan. Eritasoisia hevosia löytyy runsaasti. Kuitenkin klassisen ratsastuksen ohella harjoitamme muitakin lajeja kuten luonnollista hevosmiestaitoa, johon kuuluu tiiviisti etenkin kuolaimettomuus ja varusteeton toiminta hevosen kanssa. Joidenkin hevosten kanssa erilaisten temppujen harjoitteleminen kuuluu arkeen. Toteutamme myös pienimuotoisesti lännenratsastusta. Lännenratsastuksen eri ''lajeista'' kuitenkin pysymme pääasiassa pleasuren parissa.


Kuvat © Speedlimit, Veera ja Vitivalkea, Piia Meriläinen