Talli

Talli perustettiin saunarakennukseen kesällä 2012, mutta siirtyi lopullisesti sisätiloihin kesän 2016 jälkeen. Talli sijaitsee Satakunnassa (Länsi-Suomi), tarkemmin Porissa. Olemme SaKeRan jäsentalli.

Kentät


Tallilla on kaksi kenttää: nurmikenttä ja irtosorakenttä. Irtosorakenttä on käytössä lähes milloin tahansa, lukuunottamatta aikoja jolloin se on liukas tai siinä ei ole tilaa ratsastaa. Märällä irtosorakentällä on turvallinen hypätäkkin. Irtosorakentällä hoidetaan ratsastukset kun on nurmikenttä märkä tai liian liukas siinä menemiseen, sillä nurmikentän kuntoa vaalitaan tarkasti. Suurimmaksi osaksi nurmikenttä on siis käytettävänä kesäisin. Talvella nurmikentällä voi mennä kunhan se on lumipeitteen peitossa. Talvisin pyrimme vuokramaan salin talveksi, jolloin ratsastaminen tapahtuu salissa ja vaihtelevasti eri kentillä. Salin koko ja sijainti vaihtelee riippuen siitä minkä salin saamme vuokrattua. 2015, 2017-2019 talvina meillä on ollut salivuvrot.

Maastot


 

Lähimaastot löytyvät heti pihasta lähdettyä talonviereistä soratietä pitkin. Maastoissa on pari hyvää aukeamaa jossa voi olla, myös räpiköintiä ja kiipeilyä löytyy ihan lähimetsästä. Myös ratsastettavia peltoja löytyy. Talllimme viereinen pelto on aina mahdollinen ratsastuspaikka syksystä aina kevääseen asti. Muut pellot käännetään ennen talvea, mutta niilläkin voi ratsastaa kun ne ovat vielä sängellä.

Lähin uittopaikka löytyy pyöräilymatkan päästä tallilta. Se sijaitsee Kokemäenjoen rannan tyngillä. Myös kirjurinluodon rannoille voi uskaltautua uittamaan. Uittopaikkoja löytyy myös pidemmältä mm. Mäntyluodosta, joka sijaitsee meren rannalla, sekä pisimmillään taatusti jokaisen tuntemasta Yyteristä. Eli uittopaikkojakin löytyy lähialueilta useampi, mutta lähin on tietysti vajaan 10min päässä ja siellä vierailemmekin useasti kesällä.

Pidemmällä olevia maastoja löytyy aina pyöräilymatkan päässä, mm. Kirjurinluodon lenkkipoluilta. Siellä on sorateitä, metsäpolkuja, niittypeltoja ja kaikenlaisia muunlaisia mukavia maastoja. Myös sieltä puolin löytyy maastoesteitä, vaikka myös meidän metsissä voi niitä tehdä. Kirjurinluodossa on kilometrien mittaisia maastoja. Myös vähän kauempana, kuitenkin vielä pyörällä onnistuen pääsemään määränpäähänsä, on esimerkiksi Katinkurunpolku ja siellä on kaikenlaisia muitakin pikkupolkuja. Pisimmät lenkit siellä ovat aina (edestakaisella matkalla) 6-12km pitkiä. 


Harrastusmuodot


Tallissa pyrimme toteuttamaan monipuolisesti eri harrastemuotoja ratsujemme kanssa. Kaikkein yleisin painotteemme on kuitenkin klassinenratsastus, johon kuuluu niin este-, koulu- kuin maastoratsastuskin (myös kenttäratsastus) Kilpailemme klassisissa lajeissa aktiivisesti ja harjoitamme tätä jokapäiväisesti. Kaikki tallimme hevoset ovat koulutettu klassiseenratsastukseen. Kuitenkin klassisen ratsastuksen ohella harjoitamme muitakin lajeja. Klassisen jälkeen yleisin on free riding ja/tai luonnollinen hevosmiestaito, johon kuuluu tiiviisti etenkin kuolaimettomuus ja varusteeton toiminta hevosen kanssa. Toteutamme myös pienimuotoisesti lännenratsastusta eli westerniä. Westernin eri ''lajeista'' kuitenkin pysymme vahvasti reiningin, pole bendingin ja erityisesti western pleasuren parissa. 

Kuvat © Speedlimit, Veera ja Vitivalkea, Piia Meriläinen