lauantai 10. joulukuuta 2016

270# Luukku 10

Fredin jalkavamma

Joskus ohimennen on tainut tulla mainittua tästä asiasta ja nyt haluan selkeyttää tätä asiaa. En tiedä tekeekö tämä kiinnostavan luukun kokonaisuutena, mutta tämä oli helppo ja mukava toteuttaa itselle. Kaikille Fredin ''faneille'' tämä saattaa olla siis mielenkiintoinenkin tieto. Aloitetaan!

Fred siis saapui minulle 25.11.2013 eli siis noin kolme vuotta sitten. Kuten mainittu Fred oli aikalailla ei niin ''rakkautta ensisilmäyksellä osto'' nimittäin foorumilla oleva myynti-ilmoitus ponista sai olla siellä pitkään ennen kuin edes harkitsin ponin ostoa. Loppujen lopuksi ostin Fredin ja niin edelleen. Pian tämä super ruuna olikin majoittautunut Speedlimitin talliin ja täten juurtunut tänne.

Kolmen vuoden aikana voi tapahtua kaikenlaista. Fredihän siis hyppäsi kevyesti ainakin 80cm esteitä ja oli muutenkin lupaava estehevonen. Hienostihan se aina hyppäsi! Tämä on ainoa ikävä asia, joka on oikeastaan koskaan vaikuttanut mihinkään hevoseeni pitkäaikaisesti, sillä ollaan aina säästytty säikähdysellä. Kuitenkin kesällä 2014 tapahtui ehkä se odottamattomin käänne.

''Loppu tunnista menimme alle 60cm esteitä, mutta Fred kaatui ja Kaisla lensi!'' - 2014

Eli Fred ja pikkusiskoni siis kumoonratsastivat esteellä. En muista esteen korkeutta, mutta kaatuminen oli aika raju ja täten Fred alkoi ontumaan. Ontuminen kesti kauan ja kuukauden päästä Fredillä sai aloitella rauhallisesti. Vasta kolmen kuukauden jälkeen uskaltauduin hyppäämään Fredin kanssa esteitä ja silloinkin ne olivat korkeimmillaan 50cm. Tapaturman jälkeen en ollut hypännyt Fredillä ennen edelliskesää 60cm korkeampaa. Fredin jalat ovat vaivanneet poni useamman vuoden yhden epäonnistumisen takia, mutta nyt Fred vaikuttaa paremmalta kuin koskaan. Se hyppää hyvin ja on palannut takaisin estekorkeuteensa.

Olen harkinnut Fredin laittamista eläkehommiin, sillä onhan tuo jo vanha ja maailmaa nähnyt ♥