sunnuntai 5. lokakuuta 2014

109# Ratsastelua

Siis,.. mihin ne kuvat jäi?

Tässä postauksessa ei kuvia oikeastaan kun maastosta ole, eikä sieltäkään paljoa, koska on pitänyt lukea kokeisiin ja kamerasta oli loppu akku ja ja ja.. jos aloitetaan.

Prinssillä 4.10.
Eilen päätin sitten Fixun ratsastattuani hypätä Prinssillä korkeampaa rataa, kun pientä rataa ollaan jo kokeiltu. Ainakin näin ennen koulupuolelle siirtymistä. Aloitettiin lämmittely ihan pitkillä ohjilla käyntiä uraa pitkin. Sitten alettiin pikku hiljaa ottamaan ohjia tuntumalle ja ravailtiin ja laukkailtiin molempiin suuntiin. Sitten hypättiin pariin kertaan suhteuttua linjaa pari kertaa molempiin suuntiin ravissa sekä laukassa. 

Päivän tehtävä..

Sitten ruvettiin hyppäämään rataa/tehtävää. Ensimmäiseen suhteutettuun linjaan tuli 2x askelia ja sitten siihen toiselle jossa toinen oli puomi oli vain välissä yksi askel, se ei tosin tuottanut ongelmia. Prinssi oli alkutunnista hiukan outo, mutta liikkui normaalisti. Sitten menimme pikku hiljaa viimeisiä kertoja ja hyppäsimme pystyn onnistuneesti mutta okserin jälkeen tipuin Prinssiltä menetettyä tasapainoni. Oma moka.. heh. Sitten Prinssi haki koko ajan itseään makuulle ja kokeilin sen vatsaa. Se oli märkä, joten Prinssillä oli sitten elämänsä ensimmäinen ähky ja sitten aika pian lopettelimme ja Prinssi jäi sitten sisälle käytävään..

Aamulla Ronjalla 5.10.


Tänään aamulla ratsastin Ronjan ja päätin hypätä tällä hiukan erikois este rataa, ilman satulaa. Ronja on jo valmiiksi niin säikky että siitä ei oikein mitään meinannut tulla. Sama rata, mutta suurin osa oli erikois esteitä. Varsinkin paljon kieltoja tuli okserille missä oli hieno sydän liina liehumassa. Ronja kielteli siihen todella paljon ja joskus ensimmäisellekkin esteelle tuli ihan mukavasti kieltoja, mutta loppu tunnista sitten meni huomattavasti paremmin radan kannalta. Toiseen suuntaan ei paljon kieltoja tullutkaan, mutta hyppäsimme siihen suuntaan paljon vähemmän.. Ronja meni muuen aika upeasti. Korkeimmillamme hyppäsimme radan 50cm korkeudessa, joka sujui kiitettävästi parista yli määräisestä kiellosta huolimatta.. Kuva on aijemmin julkaistu blogissa eikä ole otettu tänään.

Tetriksellä maastossa 5.10.
Iltapäivällä lähdin Tetriksen kanssa maastoilemaan, tonne hiukan pidemmälle. Menin ihan satulalla varmuuden vuoksi... Tosiaan otin karvapallon johtokoiraksi ja hyvin toimi. Maastossa ei kummempia ongelmia ilmennyt, pariin kertaan Tetris nousi pystyyn ja meinasin tipahtaa. Tykittely kohdissa toki mentiin lujaa ja pukiteltiin ja niin ees päin, mutta hengissä selvittiin! Oli upea maasto! Pari estettäkin onnistuttiin hyppäämään maastoilun aikana, myös koira oli vastenhakoisesti hyppäämässä!


Tosiaan parissa kohdassa olin saada sydärin kun koiruus meni nopeasti ja maastot oli vähän jyrkät, mutta hyvinhän se meni töppötassuillakin. Tetris itsekkin kompuroi varsinkin sellaisissa kohdissa missä ei olisi hyvä kompuroida.. onneksi Tetris ei vetänyt nenälleen, kiitos tasapaino ja painovoima.Loppujen lopuksi menimme vielä pellon poikki kotia päin, missä oli sitten vielä yksi tykittely hetki, jossa Tetris hiukan innostui. Hienosti sujui vaikka olikin todella hankaluuksia pysyä selässä ja pitää Tetris jotenkin aisoissa, ettei se jyrännyt karvaista opastamme. Huh huh mikä reissu! Tetriksen kanssa menen seuraavaksi kun joku tulee mukaan, eikös eikös?

Tässä kuvassa ollaan matkalla kotiin..

Hieno reissu kerta kaikkiaan! En tosiaankaan jaksanut lisätä tähän Fredin ja minun estetuntia, pitkästä aikaa, joten se tulee sitten erikseen, muuten tästä olisi tullut niin pitkä että Jumalakaan ei olisi tätä jaksanut selata läpi.. Tai jotain. No näkemiin ja nähdään seuraavassa postauksessa!

2 kommenttia:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä viestiäsi useampaan kertaan? Kiitos!