torstai 23. kesäkuuta 2016

233# Varuste-esittely

Olisiko esittely jo aika uusia?

Olisi! Viime varuste-esittely tuli toteutettua vuonna 2013 ja tässä kolmen vuoden aikana on hevosia, että varusteita kertynyt lisää. Let's toteutetaan pienimuotoinen varuste esittely kuvamuotoisesti, koska en näe sitä millään tavalla tarpeelliseksi kuvata. Tervetuloa siis katsomaan Speedlimitin hevosten vaatimatonta varuste-esittelyä vaatimattomine varusteineen. Aloitetaan.


Kallella on mustat normaalit mustat englantilaiset ilman turpahihnaa, pehmusteella ja tuteilla. Näitä suitsia käytetään Kallen mustan martingaalin kanssa esteillä ja kisoissa. Kallella on myös ruskeat meksikolaisetsuitset full cheek- kuolaimilla. Näitä käytetään koulussa, että kisoissa. Suitset ovat itsessään Kallelle tehdyt, eikä niitä käytä kukaan muu hevonen tallista. Molemmat ommeltuja.


Vekkulla on kahdet valkoiset englantilaiset. Toisessa on kultainen ketjuotsapanta fimo-kuolaimilla ja toiset normaalit englantilaiset turpahihnalla. Molemmat ovat Vekulle tehdyt ja käytetään niin kisoissa kun kotonakin, sekä lajissa kuin lajissa. Ommeltu siististi. Vekulta löytyy myös vaaleanvihreä riimu pehmusteilla, sekä vihreäruudullinen loimi, jotka on tehnyt edellinen omistaja. Molemmat ommeltu siististi.
Vekulta löytyy myös valkoinen letitetty kaulanaru (kiristettynä kuvaa varten), sekä kahdet mustat sivuapuohjat. Toinen apuohjista on ''avattava'', joka ei jousta ja toinen vain pujotettava, joka joustaa. Molempia apuohjia käytetään tarpeen ja lajin mukaisesti, jos tarve niitä vaatii. Nykyään käytetään aniharvoin.


Loskilla on normaalit mustat englantilaiset pehmuisteilla, sekä olympia-kuolaimilla. Suitset ovat siististi ommellut ja niihin kuuluu mustat letitetyt ohjat. Loskin suitsia käyttää myös Bitte. Loskilla on myös oma musta pehmustettu kaulanaru, jota käytetään hömppäillessä. Molemmat ommeltu siististi.Demillä on kahdet ruskeat anatomisesti muotoillut suitset. Toinen niistä on alunperin Alicelle valmistetut Micklem- suitset ja toiset alunperin Disneylle tehdyt High Jump- suitset. High Jumppeja käytetään yleensä kisoissa ja yleisesti. Micklemejä harvemmin. Micklemit vanhat ja täten nidottu kiinni. High Jumpit taas siististi huoliteltu ja ommeltu.


Fredillä on alunperin Santulle tehdyt suitset, jotka vakiutuivat hevoselle. Ne ovat vanhat ja täten nidotut kuolaimettomat ruskeat englantilaisetsuitset ilman otsapantaa. Näitä suitsia käyttää hyvin moni tallin hevosista pakon tullen, sekä moni uusi hevonen päätyy ensimmäiselle koeratsastukselle näiden suitsien avulla, sillä ne sopivat monelle. Fredillä on myös ruskea rintaremmi, joka oli alunperin tehty Mintalle. Huolliteltu ja ommeltu.Fredillä on myös mustat joustavat sivuapuohjat (hakaneulat), joita käytetään harvoin. Fredillä on myös lukollinen ohut kangasloimi, jota käytetään sillä talvisin tallissa (jos on tallissa) tai ulkona.


Rääppänällä on kaunis pinkki/musta naruriimu, jonka Zephyrhorses on toteuttanut. Rimua käytetään tarhassa sillontällön. Räpsyllä on myös kauniit ruskeat englantilaiset ilman turpahihnaa. Suitsissa on tutit, että kaunis vaaleanpunainen sydänotsapanta. Suitsia käytetään niin kisoissa kun kotonakin. Lopuksi vielä esittelemme Rääppänän loimen, jossa on fleecevuori ja narukiinnitys.
Biitti omistaa kahdet englantilaiset suitset. Mustat englantilaiset, jotka ovat orille turhan isot, sekä ruskeat englantilaiset kultaisella ketjuotsapannalla ja full cheek-kuolaimilla. Mustat suitset ovat hyvin vanhat ja nidottu kiinni. Ruskeat huolliteltu ja ommeltu. Ruskeat esiintyvät kisoissa.


Ecolla on nopeasti väsästyt mustat ''kuolaimettomat'' suitset. Suitsimallista en itsekkään ole ihan varma, kun näin kyseisen suitsimallin, että ''kuolaimet'' innostuin tekemään sellaiset. Näitä suitsia käyttää myös Frans, että sillon tällön Fred tai joku muu.


Yhteiset varusteet löytyvät pienestä metallilaatikosta ja hyllyltä. Metallilaatikosta löytyy hevosille pintelipatjoja (beiget), sekä muutama suoja, jotka eivät ole käytössä. Laatikossa on myös lämpöpinteli (sininen), jota käytettiin aktiivisesti varsinkin Fredillä, kun tämän jalkaa pyrittiin parantamaan onnettomuuden jälkeen. Enää ei ole aktiivisessa käytössä Fredin ollessa parempi. Toisessa kuvassa myös muutama yhteinen loimi, jotka ei tällähetkellä ole aktiivisessa käytössä.


Nähdään taas pian ja toivottavasti piditte tästä postauksesta!