sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

234# Jalkavaivoja

Heyyyo ja tervetuloa kuuntelemaan valitusta!


Valitusta ja valitusta. Minulla ei ole ollut juurikaan mitään kirjoitettavaa. Varusteita olen hieman askarrellut ja viimeviikon hiljaisuus johtui myös ratsastusleiristäni. Mutta suuria suunnitelmia oli alunperin tälle viikolle ainakin leirin, että kisojen parissa, mutta nämä peruuntuvat (ainakin leiri..) Miksi? Otsikko kertoo. Olin tosiaan viimeviikon ratsastusleirillä ja sitä edellisenä viikonloppuna olin ollut kisaamassa. Aloitetaan siis Picu Cupista.

Olin tosiaan kisaamassa Picu Cupissa (kaksi viikkoa sitten) esteiden, koulun ja näyttelyiden parissa. Voitin kaksi luokkaa ja kotiin lähdettiin tyytyväisenä. Lukuunottamatta todella kipeää nilkkaa, joka heti kür-luokan alussa vihlaisi todella ikävästi. Luokan jälkeen pystyin ottamaan rauhallisesti ja nilkka siitä sitten toipui parempaan kuntoon.

Kuva ei liity postaukseen. Preiviikistä Econ kanssa. Kuvasta kiitos Renhetille!

Picu Cupin jälkeen Sanni tuli meille ja tuli sitten aktiivisesti ratsastettua useampi hevonen päivän aikana esteiden, että sun muiden parissa. Nilkka ei ollut käyttäytynyt kovin erikoisesti ja urheilu tuntui hyvältä, joten ei siinä mitään. Seuraavana päivänä nilkka alkoikin varoittamaan särkyjen kera, että tulisi ottaa rauhallisesti. Seuraava viikko oli nilkan kannalta ok. Ei kipuillut, eikä osoittanut merkkejä rasituksesta. Viikon aikana ratsastinkin muutaman kerran rennosti, esteillä että tasaisella.

Sitten koittikin ratsastusleiriviikko. Heti maanantaina ensimmäisen ratsastustunnin jälkeen nilkka alkoi varoittamaan särkien. Ajattelin sen menevän ohi viikon kuluessa. Tiistaina ja keskiviikkona kuitenkin se vain paheni. Joka askeleella tai jos edes siirsin jalkaani kipu nilkasta säteili varsinkin pohkeessa ja polvessa asti. Kuitenkin pystyin kävelemään (juoksemista en edes voinut harkita, nilkan ojentaminen sattui yhtä paljon kuin itse kävely), mutta ei se kovin kivalta tuntunut. 

Kipuili kesti perjantaihin asti, jonka jälkeen ainakin kävellessä nilkka tuntui normaalilta ja ajattelin pahimman olevan ohi ja nilkan olevan taas kunnossa. Lauantaina meninkin sitten ratsastamaan Bittellä. Käynnissä kaikki tuntui normaalilta, mutta heti kun otin ravin alle todella pistävä ja ikävä kipu nilkassa tuli voimakkaasti esiin ihan puskista. Taas käyntiin siirtyessäni kipu katosi.

Suunnitelmissa oli mennä lauantaina kisoihin, joten pieni ratsastustauko on ainakin lauantaihin asti (katsoo lauantaina nilkan tilannetta) ja jos nilkka ei hellitä täytynee mennä lääkäriin asti näyttämään. Kaikkein erikoisinta tässä onkin se, että kipualue on minulle aivan uusi.

En tiedä kiinnostiko ketään tämä tylsä kuulumisteksti, mutta toivottavasti edes nautitte kuvasta.

Nähdään taas piakkoin - toivon mukaan.