keskiviikko 2. joulukuuta 2015

191# Nuori ja tyhmä

Nimen omaan..

Alisa kirjoitti tämän kaltaisen jutun, enkä halua häntä matkia. Puhun nyt siis vain omalta kohdaltani, enkä onneksi ole vielä ihan romuna, mutta hyvä, että mainitsen tämän täälläkin.

Kaikki on aina sanonut, että jalkoja pitää varjella. Arvatkaa kuuntelinko tätä ohjetta kun aloitin harrastuksen? En. En ollut maailman holtittomin, mutta useasti jäi alku- ja loppuverryttelyt todella lyhyiksi. Varsinkin esteillä se oli todella huolestuttavaa kun yhtäkkiä parin ravi- ja laukka-askeleen jälkeen hyppäsin 70-80cm esteitä. Hyppäsin myös useasti crocseilla.. Voi kyllä! En voisi kuvitella enää hyppäävääni crocseilla. Minua hirvittää koko ajatus. Mutta myös lenkkareiden kanssa tuli mokattua. Lättäpohjilla hyppääminen ja urheilu nimittäin. Ai kamala..

Kenkävalintani maastoesteille on kammottava.

Turmiolliset crocsit.

Lyhyet alkuverryttelyt on jumalan kiitos on pidentyneet, sillä en yksinkertaisesti pysty juurikaan enää hyppäämään tai liikkumaan kunnolla ilman kunnollisia alkuverryttelyjä. Varsinkaan tähän aikaan vuodesta kun on kylmä. Myös loppuverryttelyjä olen pidentänyt, sillä liian usein heti kun kyllästyin vein hevosen talliin ja menin sisälle ja luulin sen riittävän loppuverryttelyksi. Tästä jäikin sitten kipeät jalat seuraavalle päivälle. En myöskään koskaan venytellyt. Nykyään venyttelen jonkin verran, jos koen sen tarpeelliseksi. Olen aika varma, että osat nykyisistä polvikivuista on johtunut siitä, että hyppäsin korkeita esteitä liian lyhyilla verryttelyillä ja kylmillä nivelillä, että lihaksilla.

Kenkävalinnat mainitsinkin jo aikaisemmin. Ne olivat hirvittävät. Nyrjäytin nilkkani useasti molempien kenkien kanssa, joka on aiheuttanut minulle nykyään hyvin kipeitä nilkkakipuja ja herkästi nyrjähtävät nilkat. Nilkat myös naksahtelevat normaalia enemmän. Vasta puolitoistavuotta sitten, seiskaluokan alussa, hankin itselleni kunnolliset kengät ja aloin käyttämään niitä keppihevosten kanssa. Paljain jaloin menokin oli osottautunut minulle mieluisaksi tämän kesän aikana. Jos olisin vaan laittanut ne kunnon kengät olisin säästynyt varmasti tältä kaikelta!

Eli toisin sanoen rikoin kaikkea mitä minulle kerrottiin. Onneksi olen nyt vielä siinä kunnossa, että pystyn vielä korjaamaan asiaa ja hoitamaan tätä, mutta eräällä ystävälläni on polvet siinä kunnossa, ettei enää koskaan voi rasittaa sitä rankasti ja pahimmassa tapauksessa ei pysty kävelemään. Tälläinen valituspostaus omasta tyhmyydestä näin joulun alla, hehheh. En jaksanut blogiin tehdä joulukalenteria, mutta IG:ssä on kalenteri! Linkki blogin linkkipalkissa. Hyvää joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä viestiäsi useampaan kertaan? Kiitos!