perjantai 4. syyskuuta 2015

182# Puomeista korkeuksiin

Olisiko pitänyt pysyä suunnitelmassa?

Heippa! Ajattelin ensin mennä jotain puomeja ja jotain jalannosto tehtäviä jollain laiskemmalla ponilla, mutta päädyin sitten hyppäämään oikein kunnolla hiukan tulisemmalla hevosella. Nimittäin Fixulla. Fixu on aina ollut suosikkini esteitä hypätessä, koska se on vaan täydellinen. Se antaa virheita anteeksi, hyppää hyvin ja on aktiivinen (kröhöm.. siis tulinen) Pikkuvikoja orissa on, että se pukittelee, nousee pystyyn, mahdollisesti kuskaa ja kieltelee isommilla esteillä. Isoilla esteillä kieltelyin johtuu ihan täysin siitä, ettei ratsastaja osaa ja Fixu kun ottaa isommilla esteillä nokkiinsa ratsastajan virheistä. Siitä alkaakin sitten kiellosta kieltoon leikki, ellei ratsastaja ole napakka..


Ensin menin tuollaista pienenmuotoista tehtävää. Aloitimme ravissa ja jatkoimme siitä sitten laukassa. Askeleet menivät hyvin väliin ja kun minullahan on pitkät askeleet jalat sijoittuivat aika hyvin noihin väleihin. Fixu ei vielä ihan innostunut tehtävästä. Totta puhuen sitä ehkä jopa laiskotti. Kyseisen tehtävän jälkeen aloin nostamaan esteitä ja laskin nuo loput (paitsi tolppaesteen) pelkiksi puomeiksi. Jossakinvälissä otin puomit pois jaloista, koska ne tuntuivat vain riesoilta.

Onneksi loppujen lopuksi Fixukin vähän innostui ja hyppäsi oikein mielellään! Tosin kun esteet nousivat 75cm-85cm alettiin heti känkkäröimään, mutta komeasti päästiin 80cm yli, vaikkei se 85cm sieltä onnistunutkaan. Fixu oli silti aivan upea poika! Tänä kesänä hyppäsin Fixun kanssa 80cm okserin, kuten viime kesänäkin, enkä voisi olla oriista enempää tyytyväisempi! :)

Etupainoisen ratsastajan alastulo.. äh.80cm mukamas tyylillä yli...


Hevostakin ärsyttää ratsastajan sekoilu.

Voimaton hyppy, kaamea tulos..

Nähdään taas pian! :)

1 kommentti:

Kommenttisi näytetään vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä viestiäsi useampaan kertaan? Kiitos!