maanantai 4. elokuuta 2014

101# Jonkun kaltainen valmennus´´leiri´´

Saisinko selittää ensin? :)

Ei ollut mahdollisuutta piitää yleisleiriä, koska eräs jätti viimehetkillä aina tulematta, tai tuli jotain esteitä. Ei siitä enempää. Pidin kuitenkin jonkin näköisen pienen valmennus ´´leirin´´ Sanille, joka ei siis ollut omaheppa leiri, ensivuonna voisi ehkä pitää sellaisen, jos leiriläisiä tulee tarpeeksi. Kuitenkin..

Ensimmäisenä päivänä Sanni saapui Fina mukanaan noin klo 15, olin vienyt jo kaikki hevoset sisälle, kun ne olivat olleet siellä jo aamusta asti. Ekaksi päätin pitää estetunnin ja Sanni saisi mennä Vekulla. Sitten laitoin tolpat ja mittasin välit yms. Sanni sai sitten Vekunkin valmiiksi ja tuli kentälle, me verkkailimme siinä käynnissä ja ravissa. Laukkaamisen aikana rupesi jyrisemään kauempana, no emme siitä tietenkään välittänyt vaan jatkoimme tuntia. Sitten Sanni huomasi jotain outoa Vekussa, tarkastelin Vekkua ja totesin kaikeksi epäonneksi että Vekulla on niskanikaman löystymä. Sanni vei sitten Vekun pois ja vaihtoi Omg:hen. Minä taas annoin pientä ensiapua Vekulle ja päätin että se saa levätä pari päivää. Sitten aloimme verkata Omg:ta. Heti kun saimme ohjat tuntumalle rupesi tihkuttamaan ja pikkuhiljaa sade yltyi ja jyrinä lähestyi, joten lopetimme. Tottakai ärsytti, sitten seuraavat 1-2 tuntia ukkosti, emmekä voineet tehdä mitään, kenttäkin oli märkä ja jatkuvasti tuli uusia kuuroja. Iltapäivä tunnit peruimme kokonaan, kuitenkin lohdutukseksi lähdimme klo 11 yömaastoon! Sinne lähti mukaan Sanni, Kaisla ja minä. Sanni sai Santun, Kaisla Zian ja minä otin johtohevoseksi Disneyn. Maastossa otimme kunnon irrottelu laukka pätkän, itse en saanut Disneytä kunnolla laukkaamaan, mutta olisittepa nähneet Santun! Se kiisi kuin mikäkin laukkaratsu! Zia yritti kiriä Santtua, mutta ei ihan saanut sitä kiinni. Maastossa tuli kyllä pari kohtaa missä hevoset säikähtivät, mutta muuten meni ihan hyvin. Esimerkiksi Disney säikähti kaksi kertaa niin pahasti että hyppäsi kaikki jalat kerralla ilmaan! Ekalta päivältä ei kylläkään ole yhtään kuvia, joten voimme sitten unohtaa sen.

Toisena päivänä aamutunnilla oli sen verran selkeää että pääsimme tunnille. Päätin tehdä maastoeste tunnin omassa pihassani ja Sanni sai mennä sen Disneyllä. Otimme jopa uuden altaan vesiesteeksi, jota Disney hiukan kammosi, luulen kuitenkin että se ei ollut Disney joka siellä panikoi! ;) Ensin tietysti lämnmittelimme kentällä. Ravailun jälkeen laukattiin ja lämmiteltiin yhdellä pienellä maastoesteellä. Kävelimme radan läpi ja sitten aloitimme. Kerkesimme menemään radan kaksi kertaa läpi ennen kuin alkoi satamaan ja tietysti meidän piti sitten lopettaa. Aamutunnilta sain napsittua pari kuvaa.

Sateen mukana tuli sitten ukkoskuuro joka kesti noin tunnin, iltapäivällä kirkastui ja pääsimme menemään taas kaiken näköistä. Päätin vihdoin pitää koulutunnin ja Sanni meni sen Fixulla. Menimme pidennyksiä ja lisäyksiä oikeastaan koko tunnin, ensin lämmittelimme ihan uralla, mutta sitten poistuimme aina välillä tehtävän ajaksi urilta. Sanni sanoi loppujen lopuksi että oli rankka tunti. Laukassa varsinkin Sanni ja Fixu väsyivät nopeasti tehtyään paljon lisäyksiä ja pidennyksiä. Tunnin jälkeen katsoin sitten hiukan Vekkua ja tilanne ei ollut yhtään parantunut. Se on siis edelleen sairaslomalla.. Kuitenkin oli ihan kiva tunti, katsotaan kuvat!

Sannilla taisi mennä hiukan yli? :'DSitten illalla lähdimme taas klo 11 yö maastoon, sama porukka, mutta eri hevoset. Sanni otti tällä kertaa Omgn, Kaisla Disneyn ja minä otin Fredin. Tämä maasto meni hiukan rauhallisemmin ja mukavammin, kaikki hevosetkaan ei pelännyt niin paljon. Kuitenkin maaston puolivälissä puskissa hiukan rusahti ja Fred hiukan säikähti ja steppaili ensin Omgtä päin ja lähti kiitolaukassa pakoon, loput seurasi ja Sanni tippui Omsulta! Kuitenkin selkään päästiin ja pahemmin ei sitten enää käynyt, tosin naapurin koira sai räksyttämis kohtauksen kun palasimme ja siitäkin hevoset säikähtivät jonkin verran. Kuitenkin oli ihan kiva yö maasto, kun pääsimme tallille sanoin ihan vitsillä: ''Disney raukka joutui kaksi kertaa säikkymään tonne!'' Hauskaa oli! Seuraavana aamuna/päivänä ei sitten hirveesti mitään tapahtunut.

Prinssin kuulumisia ajattelin jos teitä kiinnostaisi. Prinssi on nyt erotettu emästään. Kasvatus metodinihan ovat että joka viikko varsa täyttää 1 vuoden. Prinssi on siis jo vuoden ikäinen ja oli jo aikakin erottaa. Mintalla voi taas alkaa ratsastaa ja se on aivan mahtavaa! Tai sillä voi ratsastaa niin kauan kunnes ei ole lunta. Prinssi on totutettu riimuun ja muutenkin yleisesti käsittelyyn. Kengittämiseen ollaan totuteltu myös.