lauantai 21. tammikuuta 2017

287# Vuoden ensimmäiset kisat

Jokainen otsikko alkaa ''vuoden ensimmäiset..''

Hei! Olin siis BH-cupissa tänään (21.1.2017) ja tapani mukaan starttasin tyylieste, koulu- ja näyttelyluokkia sillä ne ovat ne lajit joissa pärjään suhteellisen hyvin. ''Mä tykkäsin kovasti kisoista :) Kaikki oli yleisilmeeltään siistiä ja kisahenki oli hyvä. Esterata sopivan pitkä ja muutenkin kokonaisuudessa toimiva. Ruusukkeissa varsinkin pidin siitä, että ne pystyi kiinnittämään hevosen suitsiin :) Mua ei itseäni haitannut koulukirjainten jne. puuttuminen.''⁠⁠⁠⁠ Siinä oli pieni omakohtainen mielipide kisoista jonka mainitsin myös BH-cupin kisaryhmässä. Kisoissa oli siis kaikin puolin mukavaa ja menestystä tuli myös suhteellisesti. Kiitos kaikista kuvista Katariinalle!Kaikki esteluokat menin tietenkin sillä virallisella estehevosellani eli Kakella. 10-20cm luokasta saimme 2. sijan sillä itse en suorittanut kovin fiksusti vaihtoja ja tiettyjä teitä, mutta ensi radassa sain korjattua moiset puitteet. 20-30cm ja 30-40cm radat voitettiin Kaken kanssa ja kyllähän tamma sitten innostuikin kunniakierroksella päästämään vähän höyryjä! 40-50cm tyyliluokasta saimme 2. sijan

Kake pääsi myös erikseen Katariinan ratsastettavaksi 60-70cm aikaluokkaan josta he nappasivat itselleen 3. sijan. Kyllä Kakestakin löytyi se nopea vaihde ja se oli sille hyvää vaihtelua hitaiden ja rauhallisten aikaluokkien lisäksi.
Tyyliesteiden jälkeen oli kür-luokka johon tyypillisesti en ollut kauheasti panostanut. Koko viime kesän ja kisakauden menin yhdellä ainoalla biisillä ja olin päättänyt, että nyt otan uuden biisin käyttööni ja täten ratsastin kyseiseen kappaleeseen ensimmäistä kertaa ikinä kür-radan. Rata meni hieman mukkelis makkelis jossain kohtaan, mutta kyllä siitä noustiin kun ratsastaja muisti miten rata mentiinkään. Onneksi en ollut ihan umpikujassa suoritukseni kanssa ja voittohan sieltä tuli! Hieno Bitte!''Jäiks!! mikä ihme tuo on!?'' tyyppinen kuva.. Ei suinkaan kaunis kouluratsukko.


Viimeiseksi oli näytteluokat. Tammanäyttelyihin menin itse Kakella ja Katariina päätti ottaa Bitten ettei tamma jäisi ilman näyttelyrinkiä. Kaken kanssa näyttelyt menivät hyvin. Maksimipisteet olivat 5 ja saimme käynnistä 5, ravista 4.5, laukasta 4.5 ja pysähdyksetä 4. Yhteispisteiksi saimme 18/20 ja voitimme tällä luokan. Katariina meni Bitten kanssa ja sai yhteispisteiksi 18/20 jolla olivat toisena luokassa. Bitteä hieman tuntui laiskotavan käynnissä! Itse otin Stepin mukaan vain ori/ruuna näyttelyä varten sillä se on vielä niin vauva, että ei juurikaan osaa mitään. Käynnistä saimme Stepin kanssa 4, ravista 4, laukasta 5 ja pysähdyksestä 4. Kyllä ne Stepin askeleetkin kerkevät tässä parantua, mutta varsin yllättynyt olin siitä, että Stepin laukka oli niin laadukasta! Stepin kanssa vietiin luokan voitto ja vauva sai hieman kokemusta kisapaikalla olemisesta. Hyvin se käyttäytyi!