sunnuntai 1. tammikuuta 2017

285# Vuosi 2016

Selvitetään mitä vuoden 2016 aikana tapahtuikaan..

Tämä vuosi on ollut aivan huikea. Olen kisannut paljon ja saanut uusia ystäviä harrastuksen ohelta. Tämä on ehdottomasti tapahtumarikkain vuoteni tähän mennessä. Toivotaan ensivuodesta yhtä tapahtumarikasta! Kaikkein huikeinta oli huomata Instaramissa pyörivän #bestnine2016 ilmiön kautta kuinka paljon se eroaa viime vuodelta. Viime vuonna sain instagramissa 2 500 tykkäystä, joka oli silloinkin huikea määrä ja nyt olin saanut vajaat 25 000 tykkäystä. Se on kymmenkertainen määrä. Uskomattomat fiilikset. Instagramin seuraaja lukukin kerkesi ylittää 1000 rajan syntympäivänäni!

Huikeaa. Kiitos.

Tammikuussa Kalle muutti talliin. Ehdottomasti yksi yllättävimmistä asukeista, mutta ehdottomasti myös yksi tärkeimmistä. Tammikuun aikana saimme myös Porin suunnassa kärsiä jokapäiväisestä -25 asteen pakkasesta. Huh huh, että osasi olla kylmä. Blogissa pyörähti myös rakkaan koiranikin karvainen naama.

Helmikuussa kävin pitkästä aikaa ensimmäisissä kisoissani, joissa ei onni ollut matkassa, mutta sielä lähti kisainnostukseni ja sitä riitti kesään asti. Myös Loski päätyi helmikuussa Speedlimitin poppooseen. Kyseisen kuukauden aikana nautittiin lumesta, että Legedin käymisestä ja meillä olikin varsin hauskaa!

Maaliskuussa lumet katosivat aivan yhtäkkiä eikä lumien lähtemisen myötä riittänyt intoa myöskään blogin ylläpitämiseen. ''Kirjoittelen tähän väliin, vain lähinnä sellaisista asioista, kun minua ei millään meinaa blogin pitäminen innostaa.'' - Maaliskuun postauksesta 2016. Kaikesta huolimatta Rääppänä asettui talliin.

Kalle maaliskuussa 2016 kuvattavana kauniissa auringon laskussa.

Huhtikuussa kauan sitten horrokseen jäänyt harrastaja sai pienen potkun takamukselleen harrastuksen elvyttämistä jolloin sain myös seuraa. Ulkoasukin päivittyi kuukauden aikana ja kerkesin hieman jekuttamaan aprillipäivän kunniaksi.

Toukokuussa pääsin käymään muutaman harrastajan kanssa - itse ensikertaa - preiviikissä, josta saatiin varsin positiivisinen postaus aikaiseksi. Tein myös ensikertaa Q & A videon, jota olikin ihan hauska toteuttaa. Biitti, Frans ja Eco kerkesivät asettumaan talliin kyseisen kuukauden aikana ja muutenkin oli aktiivista ajan viettoa muidenkin harrastajien kanssa.

Kesäkuussa treenausintoa ei tuntunut löytyvän eikä paljoa motia bloginkaan pitämiseen. Helteistä huolimatta koko kesäkuun kohokohta oli ehdottomasti Bitten saapuminen talliin, joka olikin yksi upeimmista päivistä kesän aikana. Muutamia ratsastuskuulumisia vaihdettu blogin puolella myös kisaamisen ohella, jossa otin hyvän startin kilpailukauden alulle. Kesäkuun sijoitussalo olikin yksi voitto, yksi 2. sija ja yksi 3. sija.

Heinäkuussa kaunis tupsujalkainen herramme Camu saapui talliin. Kävin myös uittamassa kyseisen kuukauden aikana ainakin kolme kertaa hevosia. Onnekkaimmat hevoset tässä kuussa olivatkin Camu, Fred ja Biitti, jotka pääsivat loiskimaan rannalle. Heinäkuun aikana ainakin blogin mukaan olin ainakin käynyt kiertämässä neljät eri kisat. Sijoitussaldo heinäkuun osilta oli seuraavanlainen: viisi voittoa, kaksi 2. sijaa ja neljä 3. sijaa. Valitettavasti kuun aikana kerkesin myös kärsimään jatkuvista jalkakivuista. ''Joka askeleella tai jos edes siirsin jalkaani kipu nilkasta säteili varsinkin pohkeessa ja polvessa asti.'' - Heinäkuun postauksesta 2016.

Demi Chasta Cupin jälkeisissä tunnelmissa heinäkuussa 2016.

Elokuussa Zombi asettui talliin ja kerkesin kirjoittamaan asiapostauksen kisakammosta. Kuukausi oli hiljainen eikä juuri mitään blogin puolella tapahtunutkaan. Kerkesin elokuussa yksiin kisoihinkin ja sieltä tuli Biitin ja Bitten saattelemana yksi voitto, kaksi 2. sijaa ja yksi 3. sija.

Syyskuussa oli erittäin hiljasta - nimittäin kerkesin postaamaan kolme postausta blogin puolelle. ''Tässä kuussa on tämä mukaan lukien tullut säälittävät kaksi postausta, mutta halutessani panostaa viimeiseen peruskouluvuoteeni menee melkein kaikki aika koulujuttujen parissa.'' - Syyskyyn postaus 2016. Koulujen alkaessa minua ei juurikaan innostanut kirjoittaa blogiin yhtään mitään. Syyskuussa oli vielä lämmintä ja mukavaa ainakin postauksista päätellen ja kerkesin näyttäytymään kisoissakin Bitten ja Camun kanssa. Kisoista napattiin kolme voittoa, yksi 2. sija ja kaksi 3. sija.

Lokakuussa oli aika moista menoa ja meininkiä. Kerettiin käymään porukalla Porin metsässä maastoilemassa, PetPorissa ratsastamassa sekä käymään munakarilla, jossa rämmittiin saarelle kaikkien kivien ja meriveden keskeltä. Talli muutti virallisesti ja lopullisesti sisätiloihin sekä Kake asettautui asumaan Speedlimittiin. Yhdet kisatkin kerettiin käymään Bitten ja Fredin kesken joista ansioiduimme neljällä voitolla ja yhdellä 2. sijalla.

Marraskuussa kerkesin kirjoittamaan pienen ja turhan ajatuspostauksen kaiken muun arjen keskellä. Steppi saapui talliin ja kerkesimme miettimään marraskuun aikana sitä, että 65% hevosistani ovat hevosrotuisia oreja, jotka ovat väriltään heräsilmäisiä ruunikoita. Hämmentääkö?

Joulukuussa kerkesin ja toteutin muutaman epäonistumisen ja mutkan kautta kokonaisen joulukalenterin ensimmäistä kertaa Speedlimitin historiassa.