maanantai 14. marraskuuta 2016

256# Hauskat yhtenäisyydet

Oletteko koskaan huomannut...

Mitäköhän? Aiheena tänään on hauskat yhtenäisyydet joita hevosissani ilmenee. Oletteko koskaan huomannut hevosissa jotain tiettyä piirrettä, joka esintyy melkein kaikilla? Hyvä kysymys. Tätä me lähdemme selvittämään sillä olen huomannut tiettyjen piirteiden toistuvan hevosissani useampaan otteeseen. Siis ainakin nykyisissäni. Onko joku tietty piirre joka on saanut ne jäämään minulle vai onko tämä yksinkertaisesti sattumaa?

Herasilmät
Kuinkahan monella hevosellani todellisuudessa on herasilmät? Kalle, Fred, Biitti, Bitte, Steppi.. ja sitten on ne hevoset joilla on vain toinen silmä hera, nimittäin Zombi ja Loski. Eli noin seitsemällä hevosistani on herasilmät ja tämä merkitsee sitä, että noin 64% hevosistani on herasilmät!

Kirjavuus
Olen aina pitänyt kovasti kirjavista hevosista ja totta puhuen mitä erikoisempi hevonen on väritykseltään sen parempi! Huomaako tämän myös minun hevoskatraastani? Kirjavia hevosia minulla on Kalle, Loski, Camu, Zombi ja Steppi. Tämä värikirjo kuitenkin on vain 45% hevosistani eikä silloin ole enemmistö.

Loski ja Kalle edustavat kirjavaa sakkia.

Orit ja ruunat
Onko sukupuolella väliä? Ei taida olla, mutta silti jostain syystä suurin osa hevosistani on oreja. Mistäköhän tämä johtuu? Olenko tietoisesti syrjinyt tamma vähimmistöäni vai onko tämä sattumaa? Seitsemän yhdestätoista hevosestani ovat oreja eli noin 64% prosenttia. Orit ovat siis johdolla!

Hevosrodut
Onko oikeassakin elämässä hevosrotujen suosija syrjinyt poneja. Eikö ponirodut ole keppareissakaan minulle sopivia vai kuvittelenko vain. En ole todellakaan kuvitellyt tätäkään sillä seitsemän keppihevosistani omaavat hevosrodun. Tämä johtaa tuttuun 64% prosenttiin. Hevosrodut ovat siis selvästi myös oikeiden hevosten ohella suosiossa.

Ruunikot
Olen huomannut suurimman osan hevositani omistavan peittävän ruunikkogeenin eikä se oikeastaan hirveästi yllätä. Tässä tapauksessa mikä tahansa ruunikko kelpasi (ruunivoikko, tummanpunaruunikko jne.) ja hevosia kertyi listalle: Kalle, Vekku, Loski, Bitte, Zombi, Kake ja Steppi. Täten 64% hevosistani ovat ruunikkogeenin kantajia!

Kaksi ponirodun edustajaa ihmettelemässä toisiaan.

Tiedättekö ketä ei tässä listassa ei pystytty mainitsemaan ollenkaan? Demiä. Hauska fakta tämäkin!