perjantai 26. joulukuuta 2014

130# Liukastelua

Hei taas! Täällä on satanut todella mukavasti lunta ja en oo kauheasti heppoja liikutellut. Päätin viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähdin ulos. Päätin ottaa alleni Prinssin koska en sitä ollut hetken liikuttanut. Sora kenttä oli aika lailla varattu ja ruohokenttä lumenpeitossa, tosin urat oli kolattu kun olin ollut reipas. Laitoin parit puomit uralle sekä yhden keskelle kenttää. Kuvia postauksessa ei valitettavasti ole, oli jo niin pimeää että en jaksanut kameran kanssa alkaa säätämään.

Oli kauhean liukasta. Prinssi oli aika varovainen ja ei pitänyt siitä että piti mennä kentälle liukastelemaan. Aloin menemään puomeja ravissa ja heti Prinssi rupesi protestoimaan. Kun sain Prinssin takaisin kuriin jatkoimme ravityönskentelyä. Prinssi tuntui kauhean etupainoiselta ja itsekkin olin aikalailla nojailemassa eteen. Ravipuomit menivät ihan hyvin vaikka luisti. Välillä tuli laiskoja kieltoja pienen kompuroinnin takia.

Toiseen suuntaan tuli hiukan enemmän kompasteluja ja liusumista, mutta emme antaneet sen häiritä. Prinssi ei viitsinyt kauheasti protestoida varsinkaan pukeilla. Tämähän on vasta toinen kerta kun Prinssi menee lumessa, mutta silloinkaan ei ollut näin paljon lunta.

Laukassa puomien ylitys, ainakin lumessa, osottautui erittäin haasteelliseksi. Kaiken lisäksi väleihin ei edes tullut tasa-askelia. Prinssi ei pitänyt alunperinkään ajatuksesta, mutta meni nätisti. Välillä taas kompuroinnin takia laukka laskeutui raviin tai tuli kieltoja. Pari kertaa laukka tuntui ja varmaan näytti hyvältä, eikä edes sutinut. Toiseen suuntaan oli aikalailla sama menestys.

Menimme ensin ravissa keskellä olevaa puomia, jonka Prinssi hyppäsi yli. Laukassa Prinssi hyppäsi myöskin puomin yli. Prinssin piti nostella jalkojaan paljon enemmän koska keskustaa ei ollut ollenkaan kolattu. Ensin menimme oikeaan suuntaan ravia sekä laukkaa. Uralle siirtymisissä tuli aika lailla kompurointia ja lumessa myös hiukan. Prinssi tuntui edelleen kauhean etupainoiselta.

Vaihdoimme suunnan vasempaan suuntaan. Pari ensimmäistä kertaa menimme ravissa ja sitten laukassa. Kerkesimme menemään kaksi kertaa laukassa, kunnes tuli kolmas yritys. Prinssi kompuroi jo uralta poistuessa mutta nosti laukan. Prinssi astui hiukan harjaan ja kielsi aika rajustikkin ja kappas vaan ja eikun kumoon! Prinssin takajalat petti ja se lensi perseelleen ja siitä selälleen. Voi kiesus.. Prinssi on kyllä niin nuori että ei sitä siitä voi syyttää. Voi pientä. Oli aika hämillään maassa. Viimeksi taisin kumoon ratsastaa edellis syksynä ja alkutalvena molemmat kerrat Fixulla. Oikeastaan lähin joilloin olisin kumoon ratsastanut oli keväällä Leolla. Kun pääsimme ylös nousin vielä selkään menemään loppukäynnit ja hiukan ravia. Se meni paljon paremmin. Sitten viimein lopetimme.

Kiitos paljon ja nähdään ensikerralla! Pahoittelen vielä kuvattomuutta..,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi näytetään vasta hyväksymisen jälkeen, joten ethän lähetä viestiäsi useampaan kertaan? Kiitos!