sunnuntai 21. toukokuuta 2017

299# Kuvien muokkauksesta

Kuvien muokkaus on josku suotavaa

Hei jälleen. Nyt on aika vaihtaa muutama sana kuvien muokkauksesta. Itse olen todella, huomatkaa todella, laiska muokkaamaan kuvia, mutta olen yrittänyt ryhdistäytyä viimeaikoina. Varsinkin viimepostauksen kuvissa on käyttänyt aika raa-asti kuvan muokkausta jotta kuvista tulisi omaan silmään sopivia. Lähdetään käymään kuvia läpi!Ylimmässä kuvassa olen muuttanut kuvan kirkkautta ja kontrastia. Kuten huomaatte kuvassa on paljon selkeämpi värimaailma ns. pirteämpi tunnelma. Alla olevassa kuvassa kuva on selkeästi hieman yli valoittunut eivätkä kaikki värit ole päässeet loistoonsa. Kuva näyttää myös hieman sumealta.

Varsinkin ns. yli valottuneita kuvia on hyvä muokata. Kontrastilla ja kirkkaudella kuvasta saa nopeasti huomattavasti paremman. Kyseisen kuvan muokkaamiseen meni maksimissaan kaksi minuuttia.

Sama muutos alla olevassa kuvaparissa.

Yllä olevassa kuvassa olen jälleen säätänyt kirkkautta ja kontrastia, sekä muokannut kuvan värejä kahdessa erillisessä tasossa jotka olen lopulta yhdistänyt. Olen myös muokannut alemmassa kuvassa näkyvän epäsiistin ns. katon reunan pois näkyviltä joka tekee kuvan yleisilmeestä siistimmän. Olen myös poistanut alemmassa kuvassa näkyvän naulan pois seinästä. Alempi kuva on liian tumma ja epäsiisto katon raja tekee kuvaan inhottavan vaikutelman. Myös seinässä oleva naula kerää huomiota.

Kuvien taustojen ja varsinkin yksinkertaisten taustojen muokkaaminen voi muuttaa kuvien yleisilmettä huomattavasti. Kuvien muokkaukseen kannattaa aina jättää aikaa jos vain itse kykenee. Tälläisten kuvien muokkaamiseen menee muutamasta minuutista kahteenkymmeneen minuuttiin.

Muokkaatteko te kuvianne ja miten?