Biitti From Smimi


Nimi Biitti From Smimi
Kutsumanimi
 Biitti
Rotu, sukupuoli Quarterhevonen, ori
Säkäkorkeus 150cm
Väri, merkit Kimo splashed white
Syntynyt 15.5.2007, USA

Painote Harrastehevonen
Koulutustaso Helppo A, 100cm (ye. 105cm)

Omistaja Pinja, Speedlimit
Tekijä Elisa, Smimi

Saapunut talliin 1.5.2016 ⇢ 4 vuotta yhdessä || modboard

Puremiselta ja potkimiselta ei voi säästyä ja korvat ovat aina luimussa. Taluttaessa Biitti tanssahtelee hermostuneesti jos täytyy olla paljon paikoillaan ja kun taas lähdetään liikkeelle ori meinaa jyrätä taluttajansa alleen ja lähtee ryntäämään milloin tarhoille ja milloin morjestamaan tammoja. Hoitaessa steppailulta tai orimaiselta luonteelta ei säästytä.

Yleisesti ratsuna Biitti on oikea piru. Biitin arkeen kuuluu pukittelu, pystyyn nouseminen, päänviskominen ja toki kuskaaminen pitkin kenttää häntä korkealla pukkien saattamana. Biitti ei tunne sanaa ''kauniisti peräänannossa ja avuilla'' ja täten näyttää suurimmaksi osaksi ajasta enemmän laamalta kuin hevoselta. Yleisesti ottaen mikä tahansa riehuminen ja huonokäytös kentällä ei ole yllätys sille joka on ennen Biitin selässä käynyt. Hyvän päivän, jota tuskin näkee juuri koskaan ja kokeneen ratsastajan aikaansannos saattaa olla Biitti kulkemassa metrin ajan hyvin peräänannossa.

Esteillä Biitti kuumuu nanosekunnissa ja kaikki muu katoaa ympäriltä. Biitti ryntää esteeltä toiselle häntä viuhuen korkealla ja ratsastajan tulee olla valppaana ettei hypätä väärää estettä! Esteiden korkeus ei Biitin päätä huimaa, vaan mitä korkeampi sen parempi! Hevonen nauttii hyppäämisestä, mutta lähtee herkästi käsistä, ellei ole osaavaa ratsastajaa selässä.

Maastossa Biitistä muuttuu yli pirteä duracelpupu, joka juoksee jälleen alta. Riistäytyy herkästi käsistä, mutta osaa myös hengähtää hetken pitkin ohjin ilman suurempia sekoiluja, mutta sitten kun otetaan ohjat uudelleen tuntumalle on taas meno päällä. Biitti säikkyy vahvasti autoja, joten autotien ylitys on yksi suurimmista haasteista tälle pässille. Maastoon tarvitsee siis myös osaavan kuskin, joka ei vauhtia pelkää! Quarterhevosen nopeus näkyy pellolla rallitellessa ja maastoteillä kiihdytellessä.

Sukutaulu

i. Ei tiedossaii. Ei tiedossaiii. Ei tiedossa
iie. Ei tiedossa
ie. Ei tiedossaiei. Ei tiedossa
iee. Ei tiedossa
e. Ei tiedossaei. Ei tiedossaeii. Ei tiedossa
eie. Ei tiedossa
ee. Ei tiedossaeei. Ei tiedossa
eee. Ei tiedossa

Jälkeläiset
rnkrjv quarterponi o. Beat of The Street, s. 00.00.2014 (e. London Stocky)

Kisatulokset

Kilpailu - Päivämäärä - Ratsastaja - Luokka - Sijoitus
HaVa Cup - 3.8.2016 - Pinja - Puomi-ristikko tyyli - 2. sija / 18
HaVa Cup - 3.8.2016 - Pinja - 40-50cm tyyli - 3. sija / 18
Pring Cup - 9.8.2017 - Pinja - 30-40cm tyyli - 2. sija / 6
Pring Cup - 9.8.2017 - Pinja - 40-50cm tyyli - 1. sija / 6
Pring Cup - 9.8.2017 - Pinja - Maastoeste 30-40cm - 3. sija / 6

Kuvagalleria
Kuvat © Speedlimit, Ponitalli HLN ja Vitivalkea, Piia Meriläinen